EN İYİ GÖRÜLECEK YERLER VE AKTİVİTELER İÇİN MARMARİS GEZİ REHBERİ

Burada Marmaris Gezi Rehberi ile en popüler yerleri, daha fazla seyahat ipucu fikrini, seyahat makalelerini, Marmaris’te kaçırılmaması gereken görülecek ve yapılacak en iyi şeyleri bulacaksınız! Tüm rehber kitaplarda yer alan gezilerden daha az bilinen kasaba sırlarına kadar Marmaris Türkiye’deki en popüler eğlenceli turların bir listesini sizler için derledik.

MARMARİS GEZİ REHBERİNE HOŞ GELDİNİZ!

Marmaris, şehir merkezindeki otellerin önünde olduğu gibi tenha koylarda denize girebileceğiniz güzel bir tatil beldesidir. Deniz her zaman kristal berraklığındadır. Marmaris uzun altın kumlu plajlara, koylara ve adalara sahiptir. Marmaris’in yılda 300 güneşli günü vardır.

Marmaris de bir Akdeniz cenneti olarak kabul edilebilir. Marmaris yat turizmi ve mavi yolculuk için de önemli bir merkezdir. Marmaris’in yakındaki Dalaman havaalanına ve karayolu ile Muğla, Datça ve Fethiye’ye kolay ve gelişmiş bağlantıları vardır. Şehir içi ulaşım çok iyi organize edilmiştir.

Marmaris Kalesi, Marmaris Limanı ve Marmaris Marina’nın çevrelediği bölge “Marmaris Old Town” (Marmaris’in tarihi merkezi) olarak anılır. Marmaris’in merkezindeki tarihi yapıların tümü, Osmanlı İmparatorluğu döneminde 16. yüzyıldan kalmadır.

Marmaris’i çevreleyen tarihi yapıların tamamı koruma altına alınıp restore edildi ve çoğu artık bar, restoran ve alışveriş merkezi olarak hizmet veriyor. Dar sokaklar ve ahşap bina çok hızlı görünüyor. Marmaris eski kentinde görülecek yerler arasında; Marmaris Kalesi ve Müzesi ve Çarşı Çarşısı olarak da bilinen Marmaris Kapalı Çarşı.

Marmaris, lüks otelleri, apartmanları, restoranları, gece kulüpleri ve alışveriş merkezleri ile tatilcilere harika fırsatlar sunuyor. Marmaris, çok çeşitli otellere sahip bir sahil beldesidir. Böylece büyük ihtimalle bütçenize uygun bir otel bulacaksınız.

Kumlu plajları, canlı gece hayatı ve harika tesisleri ile Marmaris’in hem aileler, hem çiftler hem de gruplar için popülaritesinin artması gerçekten şaşırtıcı değil. Marmaris’te tatil istediğiniz kadar hareketli veya rahat olabilir. Plajlar, çeşitli su sporları aktivitelerinin yanı sıra her yaş için uygun fiyatlı eğlence sunan yakındaki Aquapark ve Dalış sunmaktadır.

Gökova üzerinden yarımadanın batı kıyısı boyunca Marmaris’in batı kısmı, Türkiye kıyılarındaki en güzel koy. Yarımadanın doğu kısmı Akdeniz’e bakar ve bir tarafta Datça, diğer tarafta Bozburun olmak üzere iki şerit halinde uzanır.

MARMARİS’TE EN İYİ GEZİLER

Marmaris Gezi Rehberi yazımızda hangi geziye katılmak istediğiniz size kalmış. Hepsi harika turistik yerler, turistik yerler ve kaliteli hizmet sunar. Bu geziler ve günlük turlar, Marmaris’in ilgi çekici yerlerinden, turistik yerlerinden ve seslerinden en iyi şekilde yararlanmanızı sağlar. Hepsini rehber kitaplarımızdan inceleyebilir, güzergahlarını resimlerle okuyabilir ve ihtiyaçlarınıza en uygun olanı seçebilirsiniz.

Günübirlik tekne turlarına gelince; Marmaris herşey dahil tekne turu, Mamma Mia korsan tekne turu, Mega Diana tekne turu, Dalyan kaplumbağa plajı , Kleopatra adası tekne turu, Akyaka tekne turu ve Ege adaları tekne turu en iyi seçeneklerdir.

Marmaris Doğa Sporları, Macera ve Doğa Gezileri

Doğa sporlarını seviyorsanız 4×4 off-road safari turu tam size göre. Quad & Buggy Safari Turu ve Horse Safari Turu en iyi seçeneklerdir.

Marmaris’te Su Sporları ve Su Aktiviteleri

Su sporlarını seviyorsanız dalış turu; balık tutma gezisi; rafting turu; Su parkları ve Yunus Parkı en iyi seçeneklerdir.

Marmaris Çevre Gezileri Günübirlik Geziler

Marmaris’ten günübirlik turlar için; Türkiye’de mutlaka görülmesi gereken turistik yerlerden Dalyan, Pamukkale ve Efes’i ziyaret etmenizi şiddetle tavsiye ederiz .