Alanya Blog Yazıları

Alanya Gezi Rehberi

Alanya’da eski ve yeni, antik Selçuklu mirasının ve modern tatil köylerinin büyüleyici bir karışımı. Asırlık manzaraları olan bir kaleyi keşfedin , arkeoloji müzelerini ziyaret edin ve Türkiye’nin Akdeniz kıyılarının çarpıcı doğal güzelliğini keşfedin. Ayrıca Alanya, çekici kumsallar, eğlence parkları, sahil otelleri ve hareketli gece hayatı sunmaktadır.

Alanya ve çevresinde çocuklarla yapılabilecek en popüler 10 aktivite

Alanya ve Çevresinde Çocuklarla Yapılabilecek En Popüler 10 Tur ve Aktivite

Alanya, kayalık bir yarımadada müstahkem bir kale olarak başladı. Selçuklu hanedanının Sultanı tarafından yaptırılan 13. yüzyıldan kalma Alanya Kalesi gibi popüler tarihi mekanlara ev sahipliği yapmaktadır. Türkiye’nin ayakta kalan son Selçuklu tersanelerinden biri olan Alanya Tersanesi’ne kadar kafeler ve hediyelik eşya dükkanları ile çevrili zikzaklı sokaklarda dolaşın. 33 metre yüksekliğinde sekizgen bir gözetleme kulesi olan etkileyici Kızıl Kule’ye bakın.

Her şey dahil oteller, barlar ve restoranlarla çevrili güvenli yüzme plajları, yarımadadan her iki yönde uzanır. Bir rakı (anason aromalı likör) yudumlamak için birini seçin ve bir Türk kebabı veya meze (karışık meze tabağı) tadın. Aşıklar Mağarası, Kızlar Mağarası ve Fosforlu Mağara gibi muhteşem deniz mağaralarına tekne gezileri yapın.

İskeleden doğuya doğru uzanan Keykubat Plajı ve Portakal Plajı’nda jet ski, parasailing ve şnorkelli yüzmeyi deneyin. Yarımadanın batı yakasındaki Damlataş Plajı’na gidin ve Damlataş Mağarası’nın dikit ve sarkıtlarına hayran kalın . Bir başka popüler su sporları merkezi olan Kleopatra Plajı’na devam edin. Efsaneye göre Mısır Kraliçesi Kleopatra bir zamanlar burada yüzmüş.

Plajdan uzakta, müzeler şehrin tarihinin izini sürüyor. Alanya Arkeoloji Müzesi’nde Bizans, Osmanlı, Selçuklu ve Roma dönemlerine ait eserleri keşfedebilirsiniz. Alanya Atatürk Evi Müzesi’nde Türk devrimcisi Mustafa Kemal Atatürk hakkında bilgi edinin.

Alanya Lunapark’ta fuar alanlarında ve su kaydıraklarında iyi eğlenceler. Alanya Alışveriş Merkezi’nin butikleri ve moda mağazalarına göz atın. Tarihi tersanedeki kokteyl barlarda, diskolarda ve barlarda bir akşamın tadını çıkarın.

Doğa Aşıkları Hayal Kırıklığına Uğramayacak

Kalabalıktan bağımsız olarak, adrenalin arıyorsanız, Ulu Toros Dağları ile Akdeniz arasında yer alan Alanya, ekstrem sporlara ev sahipliği yapan muhteşem doğal “platformları” sayesinde size istediğinizi sunuyor. Hem denizde hem de karada bulunan bu doğal rezervuarlar, heyecan verici oturumları ve keyifli doğasıyla insanlara hizmet vermektedir. Diğer bir deyişle, adrenaline susamış insanlardan biri olmaya karar verirseniz, maceranız ürpertici ve muhteşem manzaralarla dolu olacak.

Beklentilerinize ve tercihlerinize göre heyecan düzeyi değişebilir. Örneğin at safarisi ve balık avı heyecanı düşük olan bu kategoriye girer. Ardından bir jeep safarisi takip ediyor. ATV ve buggy safarilerin en çamurlusu olduğu için, aynı zamanda en heyecan verici olanlarıdır.

Hadi adrenalin seviyemizi arttıralım!

Örneğin, bir tüplü dalış seansına kaydolursanız, birçok inanılmaz hayvanın derinliklerini keşfedebilir ve adrenalinin ne anlama geldiğini anlayabilirsiniz! Deneyim seviyeniz ne olursa olsun, bir grubun olmaması tamamen iyi, bir grup oluşturun ve bir bütün olarak Akdeniz’deki en ilginç ve heyecan verici sporları keşfedin.

Dalışın yanı sıra rafting keyfi yapabilir ya da bizimle efsaneler diyarını ziyaret edebilir, farklı şekil, renk ve yükseklikteki su kaydıraklarını toplayarak bir kurşun kadar hızlı kaydırabilirsiniz! Ama adrenalini çok seviyorsanız, bunlar sizin için hiç de fena değil.

Havada süzülen bir yaprak gibi sallandığınız ve yine de profesyonel bir eğitmen tarafından kontrol edilen Alanya’da yamaç paraşütü için kaydolun. Varlığı sizi güvende hissettirse bile panoramik bir bakış açısıyla sahile ve yerleşimlere bakarken tüyleriniz diken diken olacak. Kısacası, istediğiniz şeye sahipsiniz ve Alanya listesindeki görevleriniz için bir görevi daha tamamlıyorsunuz!

Hangisini seçerseniz seçin, hem çılgın hislerin hem de Alanya’nın muhteşem güzelliğinin doğasının tadını çıkaracaksınız. Ve bahse gireriz bu kombinasyonu seveceksiniz!

Çok az zaman ve çok fazla deneyim

Zaman hayattaki en değerli şeydir ve akıllıca kullanılmalıdır. Bizimle aynı fikirdeyseniz, zamanı kısıtlı ve olabildiğince çok deneyim yaşamak isteyen turistler için harika fikirler içeren bu paragrafı kesinlikle beğeneceksiniz.

Bu nedenle boşuna gitmeyecek ve tam gün programlara kıyasla daha kısa süreyi kapsayan bazı gezi ve etkinlikleri listeleyeceğiz. Yani zamanı kısıtlı turistler için Alanya’da yapılacakları listeliyoruz.

Gezi veya mola ile geçen bir günün ardından öğleden sonra veya akşam yapacağınız bir aktivite ile günün keyfini çıkarabilirsiniz. Alanya Şehir Turu, Anadolu Ateşi Gösterisi, Teknede Gece Diskosu, Teleferik Gezisi veya Gün Batımı Tekne Gezisi bu kategoridedir. Sadece 5 saate kadar sürerler, böylece kısa sürede yeni deneyimler yaşayabilirsiniz. Ayrıca Alanya’da yabancı turistlerin en sevdiği aktivitelerden biri olarak, sadece birkaç saat süren ve sizi rahatlatan ve mutlu eden bir hamam (Türk hamamı) seansına kaydolun.

Alanya’da gezi ve aktivitelerle ilgileniyorsanız, lütfen Alanya sayfamıza bakın.