Alanya ve çevresinde çocuklarla yapılabilecek en popüler 10 aktivite ve aktivite
Alanya en çok plajları ile tanınır. Kasabanın kendisinde ve çevresindeki sahil şeridinde uzanan kumlu alanlar, tamamen rahat tatil beldesi tatilleriyle ilgilidir ve genellikle Haziran’dan Ağustos’a kadar kuzey Avrupalı bir müşteriyle doludur.
Ancak Alanya, sahilinden daha fazlasını sunuyor. Yarımadanın yüksek uçurumu, tümü iyi korunmuş, sağlam taş duvarlarla çevrili eski bir kale bölgesi içerir. Daha tarihi olanlar, sizi denize götürmek için hazır bekleyen yatların bulunduğu bir körfezin üzerinde yükselen limanın aşağısında hayatta kalmış gibi görünüyor.
Alanya aynı zamanda bu Akdeniz bölgesinin bazı ünlü antik yerlerinden ve turistik mekanlarından sadece bir günlük gezi mesafesindedir. Siz de gün için kum döküp keşfe çıkmak istiyorsanız sahilde yapacak çok şey var.
Bu listede belirtilen yerlerin yanı sıra, müzeyi ziyaret etmek ve eski şehir, Aspendos (Türkiye’nin en ünlü Roma tiyatrosu) ve Antalya yakınlarındaki Perge gibi diğer önemli yerleri gezmek için Antalya’ya kolayca günübirlik geziler yapabilirsiniz.
Alanya, Türk Rivierası’nın merkezinde yer alır ve uzun yazları ve ılıman kışları ile hoş bir Akdeniz iklimi sunar. Alanya, Haziran ve Temmuz aylarında günde 14 saate kadar güneş ışığı ile her yıl 310 güneşli güne sahiptir. Evet, büyük ihtimalle burada güneşli bir tatil geçireceksiniz.
Alanya’ya seyahat etmek için en iyi zaman, sıcaklıkların 31°C civarında beklendiği Haziran-Aralık arasıdır. Ziyaretim, havanın zaten sıcak olduğu ve denizin daha da serin olduğu (her gün yüzmeme engel olmadı) Mayıs ayı sonlarında ve Haziran başlarında gerçekleşti. Alanya’ya tekrar seyahat edecek olsam, Haziran veya Eylül’ü seçerdim çünkü temmuz ve ağustos orası oldukça sıcak olabilir.
Alanya’yı gezmeye ve çeşitli gezilere odaklanmak istiyorsanız, bahar ziyaret etmek için harika bir zaman olabilir. Ortalama bahar sıcaklığı, gece boyunca en düşük 9°C ile 20°C civarındadır. Denizde yüzmek mümkün olmayabilir ama yine de bol sıcak güneş ışığı var.
Alanya’da herkes için bir şeyler var – bir gün Kleopatra Plajı’nda güneşlenebilir ve diğer gün çarpıcı Sapedere Boğazı’nda macera gezisine çıkabilirsiniz . Elbette çok daha fazlası var!
İşte Alanya’da sizin ve çocuklarınız için akılda tutulması gereken bazı aktiviteler ve bazı ipuçları.
Alanya’yı ziyaret ettiğinizde zıtlıklarla dolu bir şehir sizi karşılayacaktır. Eski yeniyle buluşuyor ve Türk kültürü turizmle şekilleniyor. Aslında Alanya bir sahil beldesinden çok daha fazlasıdır. Böylece kolayca hareketli ve hareketli bir tatil geçirebilirsiniz. Burada canınızın istediği her şeyi bulacaksınız – sıkılmadan .
Bu yüzden Alanya’ya bir gezi planlıyorsanız, size Alanya’da yapılacak en iyi şeyleri tavsiye etmek isterim. Söz veriyorum hayal kırıklığına uğramayacaksın!
Küçük çocuklu aileler için ideal. Alanya’da çocuklarla yapılacak en iyi şeylerle başlıyoruz!
Mücevher rengi sulara dökülen servi kaplı kayalıkları ve belirgin antik tarihi ile Antalya, Türkiye’nin ışıltılı Akdeniz kıyılarının incisidir. Türkiye’nin en büyük sahil destinasyonu ve büyük bir kalabalık çekicisi. Ne tür bir tatil yapmak isterseniz isteyin – kumsalda oturmak, tarihi kalıntıları gezmek, doğa sporları yapmak veya akşamları dışarı çıkmak – Antalya’da tüm aktiviteleri bulabilirsiniz. En talepkardan en rahatına.
Mükemmel aile gezileri ve kaçamaklar için Alanya’daki çocuklara uygun turistik yerler listemizi keşfedelim.
Alanya Kalesi’nin antik surlarının 6 kilometre uzunluğundaki bölümü, aşağıda Alanya’nın modern yerleşimini gölgeleyen yüksek burun boyunca uzanıyor.
Surların içinde, şehrin keşfedilmesi gereken en ilginç bölgesi olan Alanya’nın Eski Kent bölgesi bulunmaktadır.
Alanya Kalesi’nin tarihi, mağaralarla dolu bu engebeli yarımadanın korsan savaşı için popüler bir yer olduğu klasik döneme kadar uzanır.
Yunanlılar tarafından inşa edilen surlar Roma egemenliği altında genişletildi, ancak Bizans döneminde Alanya’nın bir Akdeniz limanı olarak rolü önem kazanmaya başladı.
Kalenin giriş kapısına en yakın alt kısmı Ehmedek Mahallesi olarak biliniyor. Burada, Osmanlı döneminden kalma kırmızı çatılı evlerin ve tarihi binaların sokaklarında dolaşın ve ardından eski Selçuklu ve Bizans kalıntılarının yanı sıra uzanan manzaralar için İç Kale’ye (kalenin iç kalesi) kadar dolambaçlı sokakları takip edin. deniz, kıyı platosu ve ötesinde Toros Dağları’nın dorukları.
Liman tarafında hem Kızıl Kule (Kızılkule) hem de Selçuklu Tersanesi (Tersane), 13. yüzyılda inşa edilen Alanya Kalesi surlarının uzantılarıdır.
30 metre yüksekliğindeki sekizgen Kızıl Kule, Selçuklular döneminde liman savunma kulesi olarak hizmet vermiştir. Liman cephesinin muhteşem manzarasını görmek için çatıya çıkın.
Kuleden, hoş bir patika, orijinal liman surları boyunca, Türkiye’de Selçuklu dönemi tersanesinin kalan tek örneğine götürür. Buradaki tonozlu salonlar deniz kenarına inşa edilmiş, denize açık, bu yüzden dalgalar sürekli taşa çarpıyor.
Buradan yürüyüş yolu kıyı boyunca kısa bir mesafe ile Selçuklu döneminden kalma küçük bir gözetleme kulesi binasına gider.
Alanya Kale bölgesine ulaşmanın en doğal yolu, Kleopatra Plajı’nı Ehmedek’in Aşağı Kale Mahallesi’ne bağlayan teleferiktir.
Teleferik her gün 11:00 ile 21:00 saatleri arasında çalışır ve uçurumun tepesine binmek gün batımında sahil manzarasını yakalamak ve bir ulaşım şekli olarak harikadır.
900 metrelik sürüş, kaleye giden ormanlık uçurumun, Kleopatra Plajı’nın esneyen şeridinin ve aşağıdaki Akdeniz’in ve uzaktaki karanlık dağların mükemmel manzarasını sunmaktadır.
Alt istasyon plajın hemen arkasında, üst istasyon ise sizi Alanya Kalesi’nin ana kapısının hemen önüne bırakıyor, buradan tarihi binaları ve kalıntıları keşfetmek için yamaca tırmanmaya devam edebilirsiniz.
Mayıs-Ekim ayları arasında birçok tur teknesi, dramatik kayalık burun çevresinde günübirlik geziler yapmak, bir zamanlar korsanların saklandığı deniz mağaralarını ziyaret etmek ve çok sayıda yüzme molası için açıkta demirlemek için Alanya limanından hareket eder.
Teknelerin ziyaret ettiği başlıca deniz mağaraları Korsanlar Mağarası ve Damlataş Mağarasıdır, ancak tekneye bağlı olarak Fosforlu Mağarası ve Aşk Mağarası da dahil olmak üzere birkaç tane daha ziyaret edilebilir.
Gezilerin kalitesi büyük ölçüde değişir. Bazı tekneler temelde parti gezileridir, ayrıca gitmeden önce operatörler hakkında bilgi edinin ve otelinizden öneriler alın. Genel olarak, gemide disko istemiyorsanız, daha küçük tekneler genellikle daha iyi bir seçenektir.
Daha kısa bir yolculuk için, liman çevresinde gün batımı gezisini tercih edin.
Alanya’dan bir taş atımlık uzaklıkta (karadan 11 kilometre içeride), Toros Dağları’nda Cebel-i Reis Dağı’nın batı yamacında Dim Mağarası oyulmuştur.
Bu mağara, mağaranın içine 360 m kadar uzanan ve yüzey girişinin 17 m altına inen yürüyüş yolu ile ziyaretçilere açık olan Türkiye’nin ikinci büyük mağarasıdır.
Kireçtaşı iç kısmı, mağaranın en alt seviyesindeki lagüne kadar uzanan sarkıt ve dikit oluşumlarıyla bezenmiştir.
Mağaraya girdikten sonra ihtiyacınız olacak bir ceket veya kazak getirin. Yaz ortasında bile burası serin.
Kafesi ile mağara giriş alanı, aşağıdaki sahil platosunun muhteşem manzarasını sunmaktadır.
Küçük Side kasabasının etrafına dağılmış antik kalıntılar, Alanya’nın sadece 64 kilometre kuzeybatısındadır ve bu nedenle günübirlik gezi olarak rahatlıkla ziyaret edilebilir.
Side, eski şehir bölgesinden bir liman bölgesine inen çok turistik bir çarşı alanına sahip küçük ama yoğun bir sahil beldesidir.
Sahil boyunca birçok kafe ve restoran var. Bu yüzden günübirlik gezinizde Aspendos’u işaretlemeyi planlıyorsanız, öğle yemeği için mola vermek için en iyi yer burasıdır.
Antik kalıntıların ana alanı, Side’nin eski şehir semtinin girişinin hemen karşısında yer almaktadır. Side’nin 20.000 seyirci kapasiteli heybetli 2. yüzyıl Roma tiyatrosunu burada bulacaksınız. Bu, Türkiye’nin en iyi korunmuş Roma tiyatrolarından biridir ve şehrin en dramatik turistik cazibe merkezidir.
Tiyatro girişinin karşısında bir Roma hamamı içinde yer alan Side Müzesi’ni ziyaret etmeyi unutmayın.
Ardından, tiyatronun hemen doğusundaki Agora ve Tyche Tapınağı ile harabelerin geniş alanını keşfetmeyi unutmayın.
Bu arkeolojik alanda dolaştıktan sonra, eski şehre gidin ve limana doğru yürüyün.
Denize bakan Apollon ve Athena Tapınaklarının kalan sütunları ve sütunları suyun hemen üzerinde durmaktadır.
Köprülü Kanyon Milli Parkı, Alanya’nın yaklaşık 120 kilometre kuzeyinde yer almaktadır. Öncelikli olarak, boğazın içinden geçen buz gibi mavi nehirde rafting gezileri için bölgenin en iyi noktalarından biri olarak bilinir, ancak daha fazla aktivite için bölge aynı zamanda Roma kalıntıları ve birçok yürüyüş fırsatı sunar.
Selge, bölgedeki en önemli Roma arkeolojik sit alanıdır. Geçidin 11 kilometre kuzeybatısındaki ıssız Altınkaya köyünün ortasında, bir zamanlar gelişen 20.000 kişilik bu şehrin bekleyenleri var. Yamaca oyulmuş ve modern köy evlerinin üzerinde yükselen büyük Roma tiyatrosu, tiyatro kısmen tahrip olmasına rağmen burada görülmeye değer.
Boğazın kendisinde, birkaç tur operatörü Köprü Nehri boyunca rafting gezileri düzenlemektedir. Geziler, 2. yüzyıldan kalma Roma yapımı Oluk Köprüsü’nün altından geçerek nehrin en güzel manzaralı bölümünden geçiyor.
Geçidin uzunluğu 14 kilometredir ve duvarları yer yer 400 metreye kadar çıkmaktadır.
Rafting sizin işiniz değilse, nehir kıyısında dinlenebileceğiniz ve kanyon manzarasında dolaşabileceğiniz birkaç kafe ve restoran var.
Yürüyüşçüler için, kanyon bölgesinde Bozburun Dağı’nın 8 bin fit (2,504 metre) zirvesine çıkmaktan, Roma yolu boyunca iki saatlik bir yürüyüşe kadar birçok parkur var.
Küçük Sapadere köyünün eteklerindeki Sapadere Kanyonu, Alanya’dan kolayca erişilebilir ve şehirden sadece 20 kilometre içeride.
Nisan ayından Kasım ayına kadar, arkanıza yaslanıp manzaranın tadını çıkarmak isteyen gezginler için Alanya’daki Sapadere Kanyonu’na günlük jeep turları sunuyoruz.
Küçük olmasına rağmen sadece 800 metre uzunluğundaki Sapadere Kanyonu, yüksekliği 400 metreye ulaşan yüksek duvarların arasına sıkışmış durumda. Bu, kanyona sahil boyunca olduğundan daha serin bir iklim verir ve onu yaz ortasında son derece çekici bir yer haline getirir.
Geçidin içinden geçerek, dinlenebileceğiniz ve vadinin çevresinin tadını çıkarabileceğiniz gölgeli kafelerin yanından bir yürüyüş yolu geçmektedir.
Geçidin dibinde küçük bir lagün ve bir şelale var. Çoğu, lagünün soğuk, mavi-yeşil sularında yüzmek ve daha soğuk havanın tadını çıkarmak için buraya gelir.
Alanya’nın berrak sularına inerek bütün bir gün yemek pişirmek isteyebilirsiniz.
Tüm deneyim seviyelerindeki dalgıçlara açık olan bu deneyim, otelden alma ve limandan iki dalış alanına tekne gezilerini, ikinci dalış alanına giderken yatta pişmiş bir öğle yemeğini içerir.
Yeni başlayanlara iyi bakılır, eğitmen başına en fazla iki kişilik gruplar halinde dalış yapılır.
Dalgıç olmayanlar da katılabilecekleri geziye kendi şnorkel ve maskenizi getirebilir veya tekneden kiralayabilir ve tertemiz denizde yüzerek ve güneşlenerek kaygısız bir gün geçirebilirsiniz.